|
|
|
Rabarbertærte med smuldredej Dessert til 10 833,33 g rabarber i mindre stykker · 0,83 spsk kartoffelmel · 1,67 tsk stødt kanel · 166,67 g flormelis (ca. 2 dl) · Smuldredej · 100 g havregryn (ca. 1½ dl) · 150 g hvedemel (ca. 1½ dl) · 5 spsk flormelis · 208,33 g koldt smør Bagetid: Ca. 25 min. ved 225°.
·
Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 10770 kJ · Ekstra information Fryseegnet: Ikke afprøvet , Tilberedningstid: 60 min Bland rabarber, kartoffelmel, kanel og flormelis sammen og kom det i en ovnfast tærteform (ca. 24 cm i diameter). Smuldredej: Bland havregryn, mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over rabarberne og bag tærten midt i ovnen - til den er gylden. Ved serveringen: Server den lune rabarbertærte sammen med iskold cremefraiche. Tip: I stedet for cremefraiche kan du servere iskold letpisket vaniljecreme eller is
Pærekage med marengs
6 personer
Ingredienser 1½
æg Tilberedning Pisk æg og farin skummende. Tilsæt margarine og mælk. Bland mel, bagepulver og kardemomme og vend det i dejen. Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i tern. Bland pærer og grofthakkede valnødder i dejen. Kom bagepapir i bunden af en springform på 22 cm. Smør kanterne med lidt flydende margarine og kom dejen deri. Bag kagen ved 180 grader i 30 min. Pisk æggehvider og sukker stift. Fordel massen ovenpå kagen og bag den i endnu ca. 15 minutter, til marengsen er gylden. Tip: Pærerne kan erstattes med æbler.
Tilberedningstid:
ca. 1 time
Energi pr. person:
Frugt og grønt pr. person:
Hvis du vil tabe dig:
Tilberedningstid:
ca. 1 time
Energi pr. person:
Frugt og grønt pr. person:
Hvis du vil tabe dig:
Pandekager frugtcreme
Ingredienser
300 g hvedemel Tilberedning Rør mel, salt og mælk til en ensartet pasta. Tilsæt æggehvider, honning og olie og pisk det godt. Sæt pandekagedejen i køleskabet i mindst 1/2 time. Bag pandekagerne uden fedtstof på en slip-let pande ved jævn varme, til de er gyldne. Kom frugten i en foodprocessor med sukker og eventuelt vaniljekorn og kør, til frugten netop er hakket. Tilsæt kvarken og kør et par sekunder mere, til cremen er ensartet. Fordel fyldet i pandekagerne, rul dem sammen og pynt dem eventuelt med overskydende frugtcreme og en myntekvist.
Energi pr. person
Frugt og grønt pr. person:
Hvis du vil tabe dig:
|