Madopskrifter

Startside

Mig selv

Familie

Madopskrifter

 

 

Rabarbertærte med  smuldredej

Dessert til 10

833,33 g rabarber i mindre stykker

·    0,83 spsk kartoffelmel

·    1,67 tsk stødt kanel

·    166,67 g flormelis (ca. 2 dl)

·    Smuldredej

·    100 g havregryn (ca. 1½ dl)

·    150 g hvedemel (ca. 1½ dl)

·    5 spsk flormelis

·    208,33 g koldt smør Bagetid: Ca. 25 min. ved 225°.

·                Næringsindhold Energiindhold for hele retten: 10770 kJ
Energifordeling: Protein: 5%, Kulhydrat: 41%, Fedt: 54%

·                Ekstra information Fryseegnet: Ikke afprøvet , Tilberedningstid: 60 min

Bland rabarber, kartoffelmel, kanel og flormelis sammen og kom det i en ovnfast tærteform (ca. 24 cm i diameter).

Smuldredej: Bland havregryn, mel og flormelis sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Fordel dejen over rabarberne og bag tærten midt i ovnen - til den er gylden.

Ved serveringen: Server den lune rabarbertærte sammen med iskold cremefraiche.

Tip: I stedet for cremefraiche kan du servere iskold letpisket vaniljecreme eller is

 

 

 

 

 

        Pærekage med marengs

 

6 personer

 

Ingredienser

1½ æg
100 g farin
¼ dl flydende margarine
¼ dl minimælk
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk stødt kardemomme
1½ pærer
12½ g valnødder
1½ æggehvider
½ dl sukker

Tilberedning

Pisk æg og farin skummende. Tilsæt margarine og mælk. Bland mel, bagepulver og kardemomme og vend det i dejen. Skræl pærerne, fjern kernehusene og skær pærerne i tern. Bland pærer og grofthakkede valnødder i dejen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 22 cm. Smør kanterne med lidt flydende margarine og kom dejen deri. Bag kagen ved 180 grader i 30 min.

Pisk æggehvider og sukker stift. Fordel massen ovenpå kagen og bag den i endnu ca. 15 minutter, til marengsen er gylden.

Tip: Pærerne kan erstattes med æbler.

 

Tilberedningstid: ca. 1 time
Reel arbejdstid: ca. 15 min
Fryseegnet: nej

Energi pr. person:
1000 kJ (250 kcal) fordelt på:
protein 8 %
kulhydrat 67 %
fedt 25 % (7 g)

Frugt og grønt pr. person:
ca. 70 g

Hvis du vil tabe dig:
Spis ½ stykke kage

Tilberedningstid: ca. 1 time
Reel arbejdstid: ca. 15 min
Fryseegnet: nej

Energi pr. person:
1000 kJ (250 kcal) fordelt på:
protein 8 %
kulhydrat 67 %
fedt 25 % (7 g)

Frugt og grønt pr. person:
ca. 70 g

Hvis du vil tabe dig:
Spis ½ stykke kage

 

 

 

 

 

Pandekager frugtcreme

 

 

Ingredienser

 

300 g hvedemel
2½ knsp salt
7½ dl letmælk
7½ æggehvider
2½ tsk honning
5 spsk rapsolie eller flydende margarine
Fyld:
500 g frugt, fx jordbær eller ferskner eller kiwi uden skind
1¼-2½ spsk sukker
eventuelt ½ stang vanilje
500 g kvark, 1 %
eventuelt myntekviste

Tilberedning

Rør mel, salt og mælk til en ensartet pasta. Tilsæt æggehvider, honning og olie og pisk det godt. Sæt pandekagedejen i køleskabet i mindst 1/2 time. Bag pandekagerne uden fedtstof på en slip-let pande ved jævn varme, til de er gyldne.

Kom frugten i en foodprocessor med sukker og eventuelt vaniljekorn og kør, til frugten netop er hakket. Tilsæt kvarken og kør et par sekunder mere, til cremen er ensartet. Fordel fyldet i pandekagerne, rul dem sammen og pynt dem eventuelt med overskydende frugtcreme og en myntekvist.

Energi pr. person
1200 kJ (290 kcal) fordelt på:
protein 21 %
kulhydrat 51 %
fedt 28 % (9 g)

Frugt og grønt pr. person:
ca. 50 g

Hvis du vil tabe dig:
Spis ½ portion som mellemmåltid